PARFÜM KOKULARININ SINIFLANDIRILMASI
Doğal kokular, elde edildikleri malzemeye göre çiçek, meyve, şipre ve oryantal kokular diye dörde ayrılır:
Çiçek Kokuları:
Manolya, lavanta, gül, orkide, zambak, limon, portakal ve yasemin en fazla kullanılan bitkilerdir. En büyük koku ailesidir. Taze ve neşeli aromalar şeklinde tanımlanırlar. Çiçekler, çiçek yaprakları, yağ ve tohumlarından elde edilir.
Meyve Kokuları:
Taze ve hafif kokulardır. Temel notaları bergamot, limon, portakal, mandalina ve greyfurttur. Genellikle çiçek ve şipre notaları eşlik eder.
Şipre Kokuları:
Kuvvetli esansların karışımından oluşurlar. Kalıcı ve zengin içeriklidirler. Temel notaları ağaç, meşe yosunu, misk ve paçulidir. Bunlara genellikle çiçek ve meyve notaları eşlik eder.
Oryantal Kokular:
Ağır ve egzotiktir. Sıcak ve şehvet uyandırıcı esansların karışımıdır. Temel notaları vanilya, misk, amber ve değerli ağaçlardır. Bunlara genellikle egzotik çiçek ve baharat notaları eşlik eder.
Yorumlar
Yorum Gönder